Untitled_edited_edited.png
IMG_9392-2.jpg
kristiansand sea trout-8.jpg

Ryan Marchese

Grunnlegger av AnglerPilot

Maddie_edited.jpg

Litt om meg

En høyt sertifisert fiskeguide som får tilbringe mange timer i den fantastiske norske naturen samtidig som han deler lidenskapen sin med andre. Samtidig dypt involvert i utviklingen av reiseliv og fisketurisme i Sør-Norge. Men jeg var så heldig å komme til dette stedet.....

 

Vel, jeg antar at det hele startet like før 1-årsdagen min. Jeg hadde nylig flyttet fra det travle bylivet i London, England, til det pittoreske Postman Pat-landskapet i fylket Shropshire. Jeg vil aldri glemme bursdagsgaven min, en rødbrun stang med komplimenterende snelle og et fargerikt utvalg av utstyr. Foreldrene mine kunne aldri ha sett for seg hvordan denne tilstedeværelsen ville forandre resten av livet mitt, og også andres liv.

Fra det tidspunktet, i oppveksten, levde og åndet jeg fiske. Skole, lekser, jenter og alt annet kom på andreplass til fiske. I en alder av 12 år hadde jeg begynt med fluefiske og fluebinding, men likte fortsatt å praktisere agnfiske og noen ganger lokkefiske i de mange innsjøene, kanalene og elvene rundt der jeg bodde.

 

Men så ble fisketuren min plutselig tatt til neste nivå i en alder av 24 år. Jeg flyttet ganske uventet til meg selv og andre over til den andre siden av Nordsjøen til Norges fiskemekka.

 

Stadig presserende forventninger til «voksenliv», min ubevisste karriere som hoppet fra en bachelor i biologi til sykepleie og deretter til en lege i den britiske hæren tvang meg til å ta en endelig avgjørelse. Lær norsk og bli ambulansepersonell.

 

Mellom 2002-2013 fisket jeg da jeg kunne innimellom være ambulansepersonell, far og ektemann i mitt nye fiskeparadis. Så i en alder av 34 sa min daværende kone at jeg skulle starte min egen bedrift som fiskeguide. Jeg var skeptisk, redd og hadde mange forbehold, men etter mye planlegging og studier av fisketurisme i forskjellige deler av verden, tok jeg skrittet fullt ut. I 2014 ble AnglerPilot dannet og lansert. Med støtte, veiledning og råd fra mange nøkkelpersoner ble det umiddelbart en suksess.

Gjennom årene har jeg veiledet folk fra så mange forskjellige land fra hele verden og fått dele så mange magiske øyeblikk med dem. Noen ganger må jeg klype meg selv for å se om jeg drømmer! Jeg føler meg virkelig velsignet som har muligheten til å leve livet mitt i norsk natur og dele min lidenskap og kjærlighet for fiske med andre.

Nå har virksomheten min vokst fra år til år og jeg er dypt involvert i så mange aspekter av reiseliv og utvikling av fisketurisme her i Sør-Norge. Jeg lærer noe nytt hver eneste dag. Hvem vet hvor dette vil føre og hvem bryr seg?! Jeg bare nyter hvert eneste øyeblikk på veien....

Kvalifikasjoner og stillinger

Sertifisert europeisk (EFFA) og internasjonal (FFI) fluefiskeguide

Norsk ambulansearbeider

Adventure Guide Sørlandet styremedlem

Tidligere styremedlem i EFFA

Tidligere House of Hardy ProTeam medlem

Fluefiskeguidesertifiseringer som dekket avansert fluekasting, veiledning, fluebinding, entomologi, villmarks førstehjelp, vannredning, utendørsmat og mye mer.

Akutt avansert Prehospital traume og medisinsk behandling, vann og generell redning, skadestedsleder og lærling mentor.

Ansvarlig for kvalitetssikring, helse og sikkerhet, og næringsutvikling i Sør-Norges næringsgruppe for friluftsbedrifter.

Delansvarlig for utviklingen av European Fly Fishing Association sitt sertifiseringskurs og program for fluefiskeguide.

Merkerepresentant for et av verdens mest prestisjefylte fluefiskemerker gjennom demoer, messer og produksjon av innhold i sosiale medier.

Norskregistrert fritidsbåt Kaptein med båtlengde inntil 24m og passasjertall inntil 12.